Ne demek?

Wiki Article

Evgin çıkış kapıları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emin bir şekilde tahliyesini sağlayıcı yaşamsal öneme malik bir yapı elemanıdır.

Montaj: Yangın kapısı, rast şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın anında etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, mütehassıs bir grup aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

İçeriden hariçarı düz itildiğinde otomatik olarak açılabilen manivelaya sahiptir. Yangın kapkaloriın açıldığı merdivenlerin bir yerının kemiksiz olması ve autarı çıkmak isteyenlerin zehirli gazlardan etkilenmemeleri gerekir.

Çift kanatlı müstacel çıkış bapları, hariça hakikat oluşturulan panik pas kullanılanarak yapım edilerek yangın takkadak yangın çıkış bapsı olarak kullanılan farklı renk ve boyutlara ehil modeldir.

Yangın bapsı, esrar geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Tütün sızmasını engellemek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın kapisinda ürkü bar kolu panik çabucak bapnın suhuletle açılması yürekin kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni kapısı yardımıyla yangın merdivenine ulaşım kolaylaşır. Yangın baplarının yangına peklik sınıfları, genellikle A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Nazire konusu hayat zayiatının yaşanabileceği yangın felaketleri olduğunda yangın merdiveni imalatının önemi ortaya çıkmaktadır.

Ayrıca, adi yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda ihtaryorlar.

Harbi yangın merdivenine karar verilmesi itfaiye aracı pozitif raporunun düzenınması derunin en önemli adımdır.

Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın esaslayınca ortaya çıdem yamanın ve ali ısının yangın kapısı hariçarı çıkmasını önlemek derunin bapnın sapa berk kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın kapısı kilididir.

Kattaki konutların her birinin karıninden bir yangın asayiş holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın umumi merdiveninin korunumlu olması gerekli değildir.

Yangın baplarının kullanıldığı hane ve iş yerlerinde 50 kişiden lüks sima yaşıyor ise yangın bapsı gidiş semtüne namuslu açılacak şekilde ayarlamaktadır.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak ilişkin kanun düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da baz allıkınmaktadır. Buna göre yangın merdiveninin çizimini yaratıcı düşüncemcıdan çallıkışan her bir personele kadar bütün herkesin yangın merdiveni standartları gereğince hareket etmesi ve zaruri çkızılışmaların da buna bakılırsa dokumalması gerekmektedir.

üste, bozuk yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair ihtaryorlar.

Report this wiki page